Skip to content

Zo gaan we te werk

Schetsontwerp

We beginnen in deze fase met het opzetten van de woning in een digitaal 3D studiemodel. Hierin kunnen we de potentie gaan ontdekken van jouw huis. Door te werken met lichtinval, zichtlijnen, ruimtelijk gevoel en de doorgegeven wensen (en budget), testen we de mogelijkheden uit in digitale schetsen.

Minstens 3 opties die wij het beste vinden passen bij jullie, de wensen en het huis worden uit dit schetsonderzoek gepresenteerd door middel van een 3D animatie met daarin ook al een eerste aanzet tot kleur/materiaal en een schetsplattegrond.

Na deze presentatie gaan bij jullie ook de radartjes weer draaien en worden jullie even los geweekt van jullie ‘standaard’ manier van indelen. Dat landen en dat overdenken duurt even. Maar na jullie denktijd leveren jullie ons feedback aan. En wordt nog één keer op basis hiervan een wijziging gedaan in het model.

Eindresultaat van deze fase is dus: een ruimtelijk plan om mee door te kunnen pakken richting jullie droomhuis. In de vorm van een ruimtelijke 3D animatie en een schetsplattegrond.

Voorlopig ontwerp

We hebben een ruimtelijk plan. Dan komt nu de invulling!

Tegenwoordig moet er bij nieuwbouw als allereerste een keuken, badkamer en elektraplan worden doorgegeven. Maar ook bij verbouw is het slim om die zaken zo snel mogelijk te bepalen om een aannemer te kunnen laten rekenen. De bouw is druk en dus moeten we zo snel mogelijk met potlood ergens in een agenda staan, maar ook levertijden zijn tegenwoordig erg ruim. Dus zaken die lange levertijden hebben moeten eerst bepaald worden.

Het plan wordt in het geval van verbouw dus eerst samen op locatie doorgelopen met een aannemer. Kloppen alle maten die we hebben, zitten er geen gekke hoekjes, koven of andere zaken die een dergelijke indeling toch moeilijk maken. N.a.v. dat bezoek maken we het 3D model specifieker en kunnen we gaan uitwerken.

We gaan dan over het liggende plan een verlichtingsplan schetsen. Waar hebben we lichtpunten nodig en waar willen we eventueel wat extra stroompunten hebben. Het schakelen en andere zaken wordt in de volgende fase behandeld. Dit eerste ontwerp wordt gepresenteerd in een plattegrond en in het 3D model. Een armaturenvoorstel wordt gedaan.

Een voorlopig ontwerp voor de keuken en/of badkamer wordt gepresenteerd in plattegrond en aanzichten.

Een plattegrond met summiere werkomschrijving wordt gemaakt. De aannemer kan gaan rekenen.

Eindresultaat van deze fase: een gebundeld gepresenteerd, voorlopig document met plattegrond op maat, aanzet verlichtingsplan in plattegrond en 3D model met armaturenvoorstel, een keukenontwerp en/of badkamerontwerp, een plattegrond met werkomschrijving.

Definitief ontwerp

Het zegt het al; we gaan het ontwerp definitief maken n.a.v. de voorlopig-ontwerp-presentatie en de liggende offerte van de aannemer.

Het keukenontwerp wordt met meubelmaker of keukenspecialist besproken tijdens een afspraak en ter plaatse kunnen materialen hiervoor worden vastgesteld.

Het verlichtingsplan wordt nog eenmaal gewijzigd en aangevuld met schakellaars en overige benodigde aansluitingen.

Puien, kozijnen, dakkapel en/of aanbouw wordt in aanzichten in tekening gezet.

Een materiaal en kleurplan wordt gepresenteerd in plattegrond en aanzichten met daarbij de betreffende artikelnummers. Ook worden de stalen hiervoor aangevraagd en bij elkaar gepresenteerd bij ons op kantoor of bij de woningstoffeerder.

Details als binnendeuren en schakelmateriaal wordt voorgesteld.

Eventueel maatwerk wordt uitgetekend.

Dit document bundelen we en leveren we digitaal en in print aan. Maar leuker nog – alle uitgewerkte zaken zijn verwerkt in het 3D model en dus krijgen jullie een kijkje in jullie toekomstige interieur door te kijken met een VR bril.

Het eindresultaat van deze fase: een definitief document met plattegrond op maat, plattegrond met werkomschrijving, aanbouw/kozijnen/dakkapel tekeningen met maten, benodigde esthetische details en materiaalaanduiding, een elektraplan, een armaturen plan, een wandenplan/materialenplan, een binnendeuren voorstel, een schakelmateriaal voorstel, een keuken en/of badkamer tekening, maatwerktekeningen van wandmeubels en kasten, visuals uit het definitieve 3D model waarmee de aannemer e.a. aan het werk kunnen.

De shop fase

Laten we het afmaken! De ruimte wordt bijzonder, alles is bedacht. De kleuren en materialen matchen prachtig, de verlichting klopt. Details zijn besproken. Maar niks is er zo belangrijk als het dan inrichten met de goede producten.

We gaan in deze fase met het liggende kleurplan een voorstel doen voor meubels. Deze worden eerst gepresenteerd in een moodbord en ‘shoppinglist’ en eventueel nog een keer gewijzigd.

Dan is de tijd gekomen om te gaan shoppen. Wat een crime is dat normaal; je krijgt duizenden stof opties te zien, honderden types voor een tafel of bank en je hebt geen idee waar je het moet zoeken. Geen paniek, wij gaan mee!

De shoptijd wordt niet alleen korter, het zoeken gerichter, maar ook nog eens leuker. Samen proberen en bekijken we de voorgestelde meubels en laten we door de winkels een offerte maken.

En als de verbouwing dan af is, de meubels worden geleverd, dan weet je zeker dat dit huis helemaal af is (met de nodige dosis pit)!